Mortensand stegt med æbler og svesker
Hovedingrediens : And - And hel Højtid: Mortens aften Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at fjerne evt. indmad i anden.
Skær herefter de 2 yderste led af vingerne, disse halveres og brunes af i en gryde med lidt smør, og når de er pænt brune hældes vand over, ca. 8 dl. og det småkoger så indtil anden er færdig.
Anden fyldes med æblestykker og/eller svesker, bindes evt. op med kødsnor og lægges på siden i en bradepande og brunes ved 225 grader C. alm. Ovn ca. 20 minutter, hvorefter den vendes om på den anden side og brunes her i yderligere 20 minutter. Hæld så fedt af, (op i en skål) og læg anden på ryggen og steg nu videre en times tid, fedtet hældes af et par gange undervejs. Efter 1 time sænkes temperaturen til 200 grader og anden steget videre til den er gennemstegt, 30-60 minutter. Centrumstemperaturen skal være 75 grader C hvis du bruger stegetermometer, du kan også stikke en kødnål ind ved låret, er kødsaften klar er den færdig, endelig kan der lægges mærke til om kødet løsner sig fra brystbenet, så er den også ved at være gennemstegt. Anden tages af bradepanden, og det sidste fedt hældes af, vandet som vingerne har kogt i hældes i bradepanden, evt. med lidt kartoffelvand, og så meget andefedt som du synes passer. Sovs: Væden fra bradepanden sigtes over i en gryde og det bringes i kog, der kan spædes op med piskefløde hvis det ønskes, og sovsen jævnes med en melbolle, farves med kulør og smages til med salt og peber. Servering: Andestegen kan serveres med brunede og hvide kartofler, sukkerkogte halve æbler med gele, og rødkål. |
|
Opskriften er vist 28335 gange,
og udskrevet 2865 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (10 stemmer) |
|
Kommentarer jørgen - 2015-11-10 09:59:54 hvad med på grill Søren - 2015-11-09 09:20:59 Og hvad skal man bruge vandet hvor vingerne er kogt af i? Jeg formoder det er til sovs? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne