Ovnbagt urtelaks

Ovnbagt urtelaks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :
Ovnbagt urtelaks, billede 4 Ovnbagt urtelaks, billede 1 Ovnbagt urtelaks, billede 2 Ovnbagt urtelaks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
   
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Oregano, frisk
2 spsk. Salvie, frisk
   
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
125 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 lille Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Olivenolie, knust hvidløg, citronsaft og finthakkede krydderurter blandes og hældes over fisken (skal trække min. 20 minutter i køleskab).

Peberfrugter, champignon og squash renses og skæres i grove tern og sauteres i smør og smages til med salt og peber.

Grøntsagerne placeres i bunden af et ildfast fad. Laksen lægges ovenpå og resten af marinaden hældes over. Stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn ca. 20 min.

Serveres evt. med pasta eller ciabattabrød.





karakterer:
Opskriften er vist 55795 gange,
og udskrevet 2308 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9888 (2354 kcal)
KJ pr. Pers. 2472 (588 kcal)
Vægt ialt 1448 gram
Vægt pr. Pers. 362 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 682 KJ (162 kcal)
Protein 11.6 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 2.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-03 01:11:04
Jeg brugte dild og persille, det blev rigtig godt.

  -   2009-01-18 03:27:33
Nogen der kan anbefale, hvilke krydderurter man skal bruge

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig lækker og nem ret! Andre grøntsager eksempelvis broccoli kan sagtens tilføjes.