Gammeldags sigtebrød med kærnemælk
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren udrøres med lidt af vandet. Resten af vandet varmes, piskes i kærnemælken, der sammen med gæres røres i det sammenblandede mel, tilsat salt og sukker. Meltyperne tilsættes og dejen æltes grundigt til den er blank og fin. Dejen drysses med lidt mel, dækkes med et rent klæde og stilles til hævning på et lunt sted ca. 1 1/2 time.
Dejen æltes igennem igen, slås op i et brød der prikkes med en gaffel og stilles til efterhævning 20 minutter på et lunt sted. Derefter pensles brødet med lidt æg og det sættes i ovnen og bages ved 225 grader i ca 40 minutter. Lad brødet køle af på en rist og blive koldt, før der skæres af det. |
|
Opskriften er vist 80246 gange,
og udskrevet 1201 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (21 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2023-04-25 11:34:25 Dejligt brød,men jeg er nødt til at tilføje lidt ekstra væde. Bager du i almindelig ovn eller med varmluft? Mvh Nina Lars - 2017-09-12 12:47:20 Smager himmelsk. Jeg har aldrig vøret god til at bage sigtebrød, men denne opskrift er perfekt og kan varmt anbefales. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne