Citron Lagkage

Citron Lagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : emmani

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 Lagkagebunde
600 g.Sukker
3 Citroner (store)
6 Husblas, blade
15 dl.Yoghurt naturel
7.5 dl.Piskefløde
300 g.Flormelis
 
 Evt. Krymmel el. frugtfarve
 
Opskrift:
Yoghurt og sukker røres sammen.
Saften presses ud af citronerne og kommes i en gryde.

Husblas lægges til udblædning i rigeligt koldt vand i 10 min. Tages derefter op og lad vandet dryppe af (må ikke vrides)put husblas i gryden med citronsaften. Smeltes ved lav varme til blandingen er lillefinger varmt.
Hældes derefter i yoghurt blandingen og røres i.

Fløden piskes stiv og vendes forsigtig i blandingen.
En lagkage bund anbringes i en fast form evt. forhøjet springform.
Crememassen er tykt flydende og har brug for en fast form til at holde på den.

Hæld 1/3 af massen imellem bundene, slut med en top/bund.
Stilles i køleskab natten over (meget gerne i 2 døgn).
Pyntes med glasur evt. tilsat krymmel el. frugt farve et par timer inden servering og kanten kan sprøjtes med flødeskum lige inden servering.

Tips:

Kagen kan også laves med appelsinsaft. Kan laves som tærte af den halve opskrift. Fortvivl ikke pga. husblas. Den er meget nemmere, når man blander med citronsaften ved smeltningen. Velbekomme.





karakterer:
Opskriften er vist 10600 gange,
og udskrevet 158 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-07-28 11:06:20
Er det godt nok 15 dl. Yoghurt og 7,5 dl piskefløde der skal bruges ? Syntes det er voldsomt meget