Citron Lagkage
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Indsendt af : emmani Indsendt : Red : |
|
|
Yoghurt og sukker røres sammen.
Saften presses ud af citronerne og kommes i en gryde. Husblas lægges til udblædning i rigeligt koldt vand i 10 min. Tages derefter op og lad vandet dryppe af (må ikke vrides)put husblas i gryden med citronsaften. Smeltes ved lav varme til blandingen er lillefinger varmt. Hældes derefter i yoghurt blandingen og røres i. Fløden piskes stiv og vendes forsigtig i blandingen. En lagkage bund anbringes i en fast form evt. forhøjet springform. Crememassen er tykt flydende og har brug for en fast form til at holde på den. Hæld 1/3 af massen imellem bundene, slut med en top/bund. Stilles i køleskab natten over (meget gerne i 2 døgn). Pyntes med glasur evt. tilsat krymmel el. frugt farve et par timer inden servering og kanten kan sprøjtes med flødeskum lige inden servering. Tips: Kagen kan også laves med appelsinsaft. Kan laves som tærte af den halve opskrift. Fortvivl ikke pga. husblas. Den er meget nemmere, når man blander med citronsaften ved smeltningen. Velbekomme. |
|
Opskriften er vist 10600 gange,
og udskrevet 158 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Lone - 2023-07-28 11:06:20 Er det godt nok 15 dl. Yoghurt og 7,5 dl piskefløde der skal bruges ? Syntes det er voldsomt meget |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne