Stegt laks provencale
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet med skind Oprindelsesland : Frankrig Kilde : Hjerting laks Indsendt : |
|
|
Laksefileten skrabes for skæl; det gøres bedst med en paletkniv eller en gammeldags grydesvamp (ren og ny naturligvis). Fileten deles i 4 stykker, tørres og lægges til side.
Løgene skrælles og skæres i store tern. Tomaterne skæres i tern ligesom løgene. Løgene sauteres møre i 1 spsk olivenolie. Når de er møre tilsættes tomater og evt. timian eller rosmarin. Koges lidt ind og smages til med presset hvidløg. Ved servering drysses med hakket persille. Inden servering steges laksestykkerne ved god varme i 1 spsk olivenolie, men kun på skindsiden. Pas på, de ikke hænger fast. Laksen er klar til servering, når den er gennemstegt, også på toppen. Lakseskindet bliver sprødt som flæskesvær. Drys med lidt fint salt. Serveres som forret med brød eller som hovedret med ris eller pasta. |
|
Opskriften er vist 17310 gange,
og udskrevet 346 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Anonym - 2012-12-11 15:20:36 Hej. Jeg vil bare skive at opskriften er fantastisk !! Men der er en lille ting som mangler her på hjemmesiden. Der skal være billeder af maden, så man kan se hvordan det bliver, for den her jeg har lavet er ikke særlig køn. Jeg skulle servere den til min datters konfirmation, og folk så sjovt på den. Heldigvis havde jeg anrettet den fint, så til alle tiders kogebog, vil jeg hermed erklære at der skal være billeder! Anna Marie - 2005-01-01 01:01:01 Det smagte godt, men jeg syne ikke det passer sammen. Så næste gang holder jeg mig til opskriften i Godt med grøt fra Kræftens bekæmpelse. Laks med pasta og peberrodssauce. Den smager også af noget, men virker mere sammenhængend, Selv de der normalt ikke kan lide peberrod synes om den. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne