Æbletærte 07
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Fryseegnet : Ja Indsendt af : Jens Krabbe Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æblerne skrælles, de fire af dem renses og skæres i både, de resterende to rives på et rivejern.
Smørret blødgøres og blandes i med resten af ingredienserne i en skål, til sidst tilsættes de revne æbler. Vær opmærksom på at der måske skal bruges mere hvedemel, afhængig af hvor vædeholdige æblerne har været. Dejen skal ende med at have et mat karamelagtigt skær. Dejen kommes så i en passende form og æblebådene placeres ovenpå dejen, derefter drysses der kanelsukker og en lille smule rasp udover kagen. Man kan selv vælge om man vil have hakkede mandler på og om man drysser dem på før eller efter bagning. Kagen skal nu i ovnen ved 180 grader ved varmluft og bages i ca. 1 time (dette kan variere i forhold til hvor meget væde der var i de revne æbler, så tjek selv kagen med en kniv eller lign. for at se om den er gennembagt.) Serveres lun, med cremefraiche. |
|
Opskriften er vist 98574 gange,
og udskrevet 1693 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (102 stemmer) |
|
Kommentarer Nastassia - 2012-10-03 16:40:45 Kom evt. Lidt fonthakkede hasselnødder på toppen ;) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne