Dumlekage
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smør, chokolade og Dumle-karameller i en tykbundet gryde ved lav varme. Rør, til blandingen er jævn. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle lidt af.
Kom æg og sukker i en separat skål, og pisk det hvidt. Tilsæt den lune chokoladeblanding lidt ad gangen under konstant omrøring. Sigt vaniljepulver og hvedemel i dejen, og rør grundigt, til dejen er jævn. Hæld dejen i en smurt form på ca. 23x 33 cm. Bag chokoladekagen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter, og lad den derefter køle helt af, inden glasuren kommes på. Dumle karameltopping: Kom fløde og karameller i en tykbundet gryde, og lad dem smelte sammen ved lav varme. Tag herefter gryden af varmen. Pisk smørret, til det bliver blødt, og tilsæt så karamelblandingen. Pisk flormelis i massen, indtil den får den ønskede konsistens. Konsistensen afhænger af mængden af flormelis, så kom ikke det hele i på en gang. Smør karamelglasuren ud over den afkølede chokoladekage. Lad chokoladekagen med Dumle stå på køl, til den skal serveres. |
|
Opskriften er vist 92812 gange,
og udskrevet 1237 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (50 stemmer) |
|
Kommentarer Birgitte - 2022-06-16 13:41:21 Smager virkelig skønt, men mangler lidt lethed i form af bagepulver da det er jo heller ikke en brownie konsistens. Lone - 2021-05-14 12:51:58 Den kage er mega god. Men små stykker er passende, da den " mætter" 😘 Gurli Pedersen - 2020-09-15 18:53:06 Rigtig god kage, nem at lave super lækker. anonym - 2020-08-25 13:24:42 Kan den fryses? Julie - 2020-04-16 16:19:11 Virkelig god kage - Smager af dumle Nem at lave for begyndere En kage jeg ikke bliver træt af efter et par bider Over alle forventninger - kan virkelig anbefales, hvis du elsker dumle😋🤩 Charlotte - 2017-09-20 15:29:53 En super lækker og god kage..især dem med en meget sød tand😄 Berit Nørgaard - 2015-10-26 16:40:37 Kan denne Dumle kage fryses ??? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne