Glaseret nytårsskinke med grønkål
Højtid: Jul Indsendt : Red : |
|
|
Kom skinken i en gryde med vand, der netop dækker, og bring den i kog.
Stik de hele nelliker i de pillede løg og kom dem i gryden sammen med peberkorn.
Lad skinken koge ganske svagt i ca. 2 timer.
Tag den op og lad den svale en halv times tid.
Skær sværen af og rids fedtlaget i terninger.
Rør sennep, farin, honning og rasp sammen og smør det ud over skinken. Sæt skinken i ovnen ved 250 grader C i 20 minutter, eller til overfladen er gylden. Grønkål: Grønkålsbladene skylles, ribbes og koges i letsaltet vand 15 minutter, hældes til afdrypning og hakkes. Der laves en sovs af margarine, mel og mælk og kålen røres i, gives et opkog og smages til med salt og sukker. Tips: Ca. 300 g. frossen grønkål kan bruges i stedet for den friske. Tø den op i en lille smule kogende vand, før den hældes i stuvningen, for at undgå at den brænder på. |
|
Opskriften er vist 5774 gange,
og udskrevet 107 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne