Frikadeller okse 02

Frikadeller okse 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Jones Jr.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.hakket (okse)kød
300 g.gulerødder (skrællet og revet vægt)
250 g.champignon (renset og hakket vægt)
250 g.løg (pillet og hakket vægt)
3 fedhvidløg (pillet og hakket)
1 æg
2 dl.rasp
0.5 dl.vand
35 g.valnøddekerner
1 tsk.Muskatnød, stødt
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Gulerødder (skrælles og) rives på rivejernets groveste side. Champignon renses og hakkes meget groft. Løg og hvidløg pilles og hakket groft (ønskes små kødboller skal grøntsagernes hakkes finere). Valnøddekernerne hakkes groft.

Kød, grøntsager, krydderier, æg og nødder blandes evt. med en el-pisker med kødkroge. Bland rasp og evt. vand til farsen bliver klæbrig.

Form boller – så store eller små, du har lyst – og læg dem i et ildfast fad. Bag dem i ovnen ved 200 grader C. i ca. 30 minutter (for boller på størrelse med ”almindelige” boller).

Serveres med ris.

Tips:

Farsen er også velegnet til farsfyldte (farserede) peberfrugter.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på frikadeller

karakterer:
Opskriften er vist 4742 gange,
og udskrevet 73 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu