Madbrød - groft
Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : densuresok Indsendt : |
|
|
Kog vand og blødgør kerneblanding i et par minutter.
Opløs gær i lunkent vand Tilsæt Rugmel og kerneblanding samt salt, peber og paprika. Rør blandingen sammen og tilsæt herefter hvedemel, indtil dejen bliver fastere. Der skal kun så meget mel i, at dejen akkurat kan hældes ud i en bradepande. Den er altså temmelig fugtig. Tænd ovnen på ca. 50°c og sluk igen. Fordel dejen i et jævnt lag på en dyb bradepande med bagapapir og sæt den til hævning i den lune ovn i ca 1 time. Herefter tændes ovnen på 180°c, varmluft og brødet bages i ca. 20 min eller til det lyder hult, når man banker på det. Tag brødet ud og lad det køle lidt, inden det skæres i firkanter af ønsket størrelse. Lader man det hæve længere og evt. laver en større portion dej, kan stykkerne med fordel bruges til sandwich-brød. Velbekomme Tips: Brug aldrig varmt vand fra hanen til madlavning, vandrørene frigiver div. giftstoffer (i meget små mængder) til det varme vand. Ligeledes skal koldt vand løbe i et par sek. før det andvendes til madlavning. |
|
Opskriften er vist 9695 gange,
og udskrevet 173 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Anette - 2011-03-22 18:23:49 Supper lækkert og luftigt. Jeg lod dejen hæve i cirka tre kvatre i ovnen og det var stadig fint. Jeg dryssede med lidt oregano og det blev rigtig godt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne