Julesnegle og juleboller
Højtid: Jul Indsendt : Red : |
|
|
Udrør gæren i lunet mælk.
Findel smørret i melet og bland sukker i.
Kom gærvæden i og ælt dejen sammen.
Lad den hæve lunt i 45-60 minutter.
Del dejen i to portioner. Snegle: Rul dejen ud til en tynd plade. Fyld: Rør smør, sukker og marcipan sammen. Fordel det på dejpladen. Drys kanel på og herover rosiner. Rul sammen som til en roulade. Skær dem i skiver, der bliver ca 15 stk. Læg dem med skærfladen opad i små papirsforme. Lad dem efterhæve 15 minutter. Kog imens sukker og vand, så det bliver sirupsagtigt. Bag sneglene midt i ovnen ved 225 grader C i 10-12 minutter Kom lidt sirup på hver snegl, når der er et par minutter tilbage af bagetiden. Juleboller: Udrul dejen til en tynd plade og skær den i 8x9 cm. Firkanter. Rør fyldet sammen og kom lidt på hver. Fold snipperne om fyldet. Sæt dem i papirsforme. Pensl med æg og drys med tesukker og flækkede mandler. Lad dem efterhæve 15 minutter. Bag dem midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter. Der bliver ca. 12 stk af den halve portion dej. Tips: Der bruges den samme grunddej til begge typer, men fyldet er forskelligt |
|
Opskriften er vist 3586 gange,
og udskrevet 83 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne