Julesnegle og juleboller

Julesnegle og juleboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Grunddej:
2.5 dl.mælk
50 g.gær
170 g.smør
500 g.hvedemel
3 spsk.Sukker
 
 Fyld til snegle:
75 g.smør
75 g.sukker
200 g.marcipan
1-2 tsk.stødt kanel
1 dl.rosiner
 
 Envidere:
1 dl.vand
1 dl.sukker
 
 Fyld til juleboller:
75 g.smør
75 g.sukker
50 g.mandler hakkede
 
 Envidere
 Æg
 Perlesukker/Tesukker
 Flækkede mandler
 
Opskrift:
Udrør gæren i lunet mælk. Findel smørret i melet og bland sukker i. Kom gærvæden i og ælt dejen sammen. Lad den hæve lunt i 45-60 minutter.
Del dejen i to portioner.

Snegle:
Rul dejen ud til en tynd plade.

Fyld:
Rør smør, sukker og marcipan sammen. Fordel det på dejpladen. Drys kanel på og herover rosiner. Rul sammen som til en roulade. Skær dem i skiver, der bliver ca 15 stk. Læg dem med skærfladen opad i små papirsforme. Lad dem efterhæve 15 minutter. Kog imens sukker og vand, så det bliver sirupsagtigt. Bag sneglene midt i ovnen ved 225 grader C i 10-12 minutter Kom lidt sirup på hver snegl, når der er et par minutter tilbage af bagetiden.

Juleboller:
Udrul dejen til en tynd plade og skær den i 8x9 cm. Firkanter. Rør fyldet sammen og kom lidt på hver. Fold snipperne om fyldet. Sæt dem i papirsforme. Pensl med æg og drys med tesukker og flækkede mandler. Lad dem efterhæve 15 minutter. Bag dem midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter. Der bliver ca. 12 stk af den halve portion dej.

Tips:

Der bruges den samme grunddej til begge typer, men fyldet er forskelligt





karakterer:
Opskriften er vist 3587 gange,
og udskrevet 83 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu