Lammegryde med rosenkål

Lammegryde med rosenkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lammegryde med rosenkål, billede 4 Lammegryde med rosenkål, billede 1 Lammegryde med rosenkål, billede 2 Lammegryde med rosenkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.lammekød i strimler
10 g.smør
3 spsk.hvedemel
2.5 dl.hvidvin eller bouillon
2 kvistetimian (evt. tørret)
1 laurbærblad
2-3 fedhvidløg
2 dl.vand
 
2 løg
3 gulerødder
400 g.rosenkål
1 pastinak
 chili
 salt
 peber
 
Opskrift:
Smørret varmes op i en gryde og kødet vendes deri. Mel drysses over og det svitses et par min. til kødet har skiftet farve. Hvidvin eller bouillon og vand tilsættes sammen med hakket hvidløg og krydderurter.

Retten simrer under låg til kødet er mørt ca. 45 min.

Løgene skæres i tynde skiver og pastinak i strimler. Rosenkålene gøres i stand. Grøntsagerne tilsættes retten og det hele koger ca. 15 min. mere.

Smag til med lidt chilli, salt og peber.

Serveres med Brød og/eller kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 20945 gange,
og udskrevet 302 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Kom lidt mere vædske i og den er perfekt til kartoffelmos.

  -   2005-01-01 01:01:01
Retten kan også laves med kalvekød, det er meget lækkert. God efterårs ret!