Stegt kalvebryst med grønsager

Stegt kalvebryst med grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.kalvebryst
3 gulerødder
3 porrer
1 persillerod
3-4 bladselleri
3 løg
1-2 fedhvidløg
3 dl.vand
 Smør
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Gør grønsagerne i stand. Skær gulerødder, porrer, persillerod og bladselleri i ikke for tynde skiver. Skær løgene i kvarte.

Kom grønsager og knust hvidløg i et smurt, ovnfast fad. Gnid kalvebrystet med salt og peber og læg det med bagsiden opad. Kom lidt smør over og hæld vand ved. Sæt fadet i ovnen ca. 1 time ved 180 grader C.

Vend kødet, kom atter lidt smør over og sæt fadet i ovnen yderligere ca. 1½ time ved 180 grader C.

Fjern benene, skær kødet i skiver og læg dem oven på grønsagerne.

Tips:

Hvis de ikke er helt sikker på kalvekødets ungdom og kvalitet, så kog det først i 1 time i så meget vand, at det lige akkurat er dækket evt. med suppevisk. Tag det op og fortsæt derefter med denne stegeopskrift med reduceret stegetid på ca. 1 3/7-2 timer. Denne forkogning vil så kompensere for evt. manglende mørhed i kødet.





karakterer:
Opskriften er vist 7070 gange,
og udskrevet 116 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu