Lam med citronsovs
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Claus Willemoës Indsendt : |
|
|
Skær kødet i små mundrette stykker og brun dem i 50 gr. smør i en sauterpande.
Skær forårsløgene i stykker på 3-4 cm. Det øverste grønne skal også med. Skær porrerne i stykker på samme størrelse og del dem et par gange på langs. Når lammekødet har taget farve, tilsættes forårsløg, porrer og salaten, som er delt i grove stykker. Så tilsættes 50 g smør og bouillon, og det hele blandes godt og krydres med salt og peber. Læg låg på og lad det simre i ca. 40 min. Det sidste kvarter tilsættes ærterne. Så tages 2-3 dl af skyen fra. I en anden gryde smeltes 25 g smør. Det bages op med melet, hvorpå skyen tilsættes, mens der piskes. Derpå tilsættes citronsaft og fint revet citronskal over svag varme. Hvor meget citronsaft er en smagssag, men pas på ikke at overdosere, hvis citronerne hører til de rigtig sure af slagsen. Æg og æggeblommer piskes let sammen og tilsættes sovsen, mens der piskes ihærdigt. Og nu må sovsen endelig ikke koge, kun varmes igennem. Smag den til og hæld den over lammekød og grøntsager. Drys med dild og server med godt brød til. |
|
Opskriften er vist 8649 gange,
og udskrevet 80 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne