Stegt laks med dildtzatziki kartofler

Stegt laks med dildtzatziki kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 stk.laksefilet á 165 g
250 g.kogte vildmosekartofler
250 g.grønne courgetter
2 stk.lime
½ dl.olivenolie
 
 glacé:
2 dl.kalve glacé ( kraftig kalvefond )
2 dl.rødvin
½ dl.balsamico vineddike
 
 Dildtzatziki:
1 bdt.dild
150 g.agurk
100 g.courgetter
2 dl.yoghurt naturel
1 fedhvidløg
 salt
 peber
 
 Pesto:
1 bdt.basilikum
50 g.pinjekerner
15 g.parmesanost
2 dl.olivenolie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Laksen skæres ud i 4 ens stykker uden skind. Laksen steges gylden på en varm pande ca. 5 min. med lidt olivenolie.

De kogte kartofler skæres ud i kvarte ens stykker. Courgetterne befries for kerner og skæres i samme størrelse som de kogte kvarte kartofler. Kartoflerne og courgetter ristes gyldne på varm pande med pesto. Tilsæt den friskpressede limesaft og revet limeskal. Anret det under laksen.

Yoghurten drænes og tilsættes agurk og courgetter i små strimler (julienne) uden kerner. Smag til med salt, peber og knust hvidløg. Tzatziki formes til et æg og kommes oven på den stegte laks.

Balsamico nedkoges til sirup, tilsæt rødvin og kog det igen ned til 1/3. Tilsæt kalve glacé og bring det i kog. Kog det igennem 1 minuts tid og kom glacén i en tynd streg omkring retten på tallerkenen





karakterer:
Opskriften er vist 13879 gange,
og udskrevet 325 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-26 09:31:31
Mine gæster var meget begejstrede. Dog syntes jeg at det en god ide at lave lidt mere af kartoffel-courgetteblandingen end der står i opskriften ellers er der meget laks i forhold til kartofel. Jeg lagde desuden et par friske asparges over fisken, det var lige prikken over i'et :)