Grillet Østersølaks med carrycremé

Grillet Østersølaks med carrycremé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksekoteletter (butterfly)

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 laksekoteletter á 200 g.
1 dl.olie
1 spsk.hakket persille
1 spsk.kørvel
20 g.Lakserogn
 citronsaft
350 g.bagekartofler
1 æggeblomme
35 g.smør
0.25 dl.valnøddeolie
25 g.skalotteløg
1.5 dl.hvidvin
 karry
 gurkemeje
2 dl.fiskefond
0.5 dl.cremé fraiche 18 %
200 g.blanceret spinat
25 g.skalotteløg
 smør
6 stk.mini gulerødder m/ top
6 stk.friske grønne asparges
 smør
200 g.butterdej
 
Opskrift:
Butterdejsblade:
Butterdejen udskæres/udstikkes i to blade og bages over bunden på et ovnfast fad, ca. 5-6 cm. højt.

Duchesseblade:
Kartoflerne sættes over i vand uden salt, koges møre, dampes tørre, moses og monteres med smør og æggeblomme, tilsmages med salt.

Duchessemassen udsprøjtes som 6 blade, og bages gyldne.

Karrycreme:
Fint hakket skalotteløg og lidt karry sauteres i valnøddeolie, en smule mel drysses over og nedkogt hvidvin og fond tilsættes, koges blank og soigneres. Saucen smages til med creme fraiche, salt og karry (skal ikke dominere), farves med gurkemeje.

Spinatsaute:
Skalotteløg sauteres i smør, tilsættes blancherede spinatblade, tilsmages med salt.

Forårsgrønt:
Gulerødderne skrabes, (lad noget af stilken blive), smørdampes med de grønne asparges.

Laksekoteletter:
Marineres i olie, krydderurter og lidt salt, mindst 1/2 time. Steges på hed grillpande.

Lakserognen smages til med citronsaft, salt og peber. Anrettes i lakseskind, formet til kræmmerhuse over en spidssigte og sprødstegt i ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 10513 gange,
og udskrevet 178 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu