Amos klassiske fødselsdagsboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : Jehona Indsendt : Red : |
|
|
Smelt smør og tilsæt mælk. Lad det blive lunt (ca. 38 grader). Opløs gæren heri.
Tilsæt sukker. Pisk æggene let sammen og rør dem i. Kom melet i og rør dejen godt sammen med en grydeske til den er glat. Dejen skal være meget lind, så hvis du tror, der er for lidt mel i på dette tidspunkt, er dejen helt perfekt. Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 30 minutter. Kom godt med mel, eller lidt olie, på hænderne (dejen er stadig lidt blød og fedtet) og form bollerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 40 minutter, mens ovnen forvarmes til 220 grader (varmluft 200 grader). Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 10-12 minutter. Tips: Verdens bedste fødselsdagsboller er intet mindre end fantastiske. Opskriften er den gode gamle de fleste kender, fra Amo. Det er den samme, som man kan få når man køber Amo boller som man kun tilsætter vand i. Opskriften har jeg fra "Den store fødselsdags bagebog" fra Amo. Der er ingen opskrifter i deres 3 udgivede bøger, som ikke er værd at prøve! Jeg gør opmærksom på, at bøgerne ikke kan købes i almindelige bogforretninger. De købes der, hvor du normalt kan købe Amo mel og kageblandinger, altså kvickly, føtex osv. God bagelyst :) |
|
Opskriften er vist 46612 gange,
og udskrevet 1016 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (20 stemmer) |
|
Kommentarer Linett - 2015-07-24 14:28:09 du må ikke opløse gær sammen med fedtstof, da det hindre gærcellerne i at fungere korrekt? anonym - 2015-04-13 14:51:32 Kan man bruge bagepulver i stedet ? anonym - 2013-03-17 12:55:24 Ville være fint hvis alle ingredienser figurerede i opskriften...husk kardemomm! Josefine - 2012-10-16 10:27:56 lette at bage og super gode. kan vikelig anbefales Simmo - 2012-06-24 15:35:32 Er det meningen at det ikke hæver ret meget ? Eller er det bare mig, der har lavet en fejl ? JH - 2012-06-12 17:39:11 de er nogle vildt gode boller, brugte opskriften ved min 9. klasses eksamen og fik 10. stor ros til bollerne. Kregge - 2012-03-13 13:24:47 Hvornår fanden er bolledejen lind? anonym - 2011-06-04 13:27:52 rigtig gode |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne