Izmir köfte - soutzoukakia

Izmir köfte - soutzoukakia, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Filiz

Indsendt :      Red :
Izmir köfte - soutzoukakia, billede 4 Izmir köfte - soutzoukakia, billede 1 Izmir köfte - soutzoukakia, billede 2 Izmir köfte - soutzoukakia, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Køfte:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
5 stilke Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
800 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Sauce:
2 spsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Tænd ovnen på 200C.

Snit løgene fint.
Tilsæt løg, rasp, æg, presset hvidløg, finthakket persille til det hakkede kød og bland det hele godt sammen. Lad farsen trække i køleskabet.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde både, og svits dem i olie. Læg dem i en bradepande.

Form farsen til små aflange frikadeller evt. med en ske, og steg dem på alle sider til de er brune de skal ikke være helt gennemstegte. Læg dem oven på kartoflerne.

Sauce:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet heri, og rør til det samler sig. Kom tomatpure i og steg det sammen ca. 1 minut under konstant omrøring, hæld vandet i og smag til med salt.

Hæld sovsen over køfte og kartofler.

Stil fadet i ovnen i 20-25 minutter eller til kartoflerne er møre.

Tips:

Serveres med et godt stykke brød, og en lækker salat.





karakterer:
Opskriften er vist 8057 gange,
og udskrevet 119 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12175 (2898 kcal)
KJ pr. Pers. 3043 (724 kcal)
Vægt ialt 2396 gram
Vægt pr. Pers. 599 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 508 KJ (120 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 7.2 gram
Kulhydrat 9.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu