Mørksejfilet i ovn
Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej Indsendt af : Renè Kruse Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoffelbund:
Skræl og kog kartoflerne til de er næsten møre. Skær dem i tykke skiver og vend dem i olivenolie. Arranger kartoflerne i et smurt ovnfast fad og krydr med lidt salt. Fisk: Tip: Krydr fisken med salt og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken. Skær fisken i portionsstykker og læg dem ovenpå kartoflerne. Løg/tomatragout: Hak skalotteløgene fint og skær baconen i fine stykker. Svits det hele i lidt olie og tilsæt finthakket hvidløg og timian. Tomaterne skæres i tern og tilsættes sammen med vinen. Det hele småsimrer i nogle få minutter og smages til med salt og peber. Halvdelen af ragouten fordeles over kartoflerne. Resten af ragouten blandes med rasp og revet parmesan (eller cheddarost, hvis du foretrækker det) og fordeles ovenpå fiskestykkerne. Retten bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20-25 min. afhængig af tykkelsen på fisken. Drys til sidst med hakket persille. |
|
Opskriften er vist 159450 gange,
og udskrevet 3332 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (36 stemmer) |
|
Kommentarer Lars - 2024-05-08 18:04:27 Mørksej er hvidfisk og det skal efter min mening kun have 2-3 min. ved 200 grader, ellers bliver det tørt, så jeg satte det andet i ovnen først og kom fisken på til sidst Freja - 2022-10-13 18:41:19 Lavede den til 2 personer og det smagte super lækkert, så bestemt ikke sidste gang jeg har lavet den. Vi drikker ikke så meget vin, så brugte ikke hvidvin, men i stedet en smule hvidvins eddike. Og så valgte jeg at bruge bacon i tern i stedet for en skive bacon. BT - 2022-09-07 22:15:46 Super opskrift, erstattede vinen med en god skive smør og osten med hvad der var i køleskabet + dryssede lidt sukker i tomatragouten. Serverede også purløg til. Bendt Hvidtfeldt - 2021-09-17 15:51:15 Dejlig opskrift. Andre friske krydderurter kan anvendes, f.eks. basilikum og oregano. Anne -Marie - 2020-07-25 18:47:01 Hej Tak for en super opskrift.Super godt for den dejlige mørksej.Kan anbefales Johnni - 2020-01-08 17:44:40 Rigtig lækker ret. Havde ikke parmesan, så brugte en castello med rødkit. Det gav en rigtig lækker smag. Anni - 2017-10-11 11:45:30 Det er ik`så ringe. Nem og hurtig. Brug de urter du har, det er så nemt. Renè Kruse - 2011-02-25 12:22:44 VIl meget ,meget gerne have noget feedback på denne opskrift, så please, skriv gerne ! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne