Mørksejfilet i ovn

Mørksejfilet i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Renè Kruse

Indsendt :      Red :
Mørksejfilet i ovn, billede 4 Mørksejfilet i ovn, billede 1 Mørksejfilet i ovn, billede 2 Mørksejfilet i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
600 gram Mørksejfilet uden skind
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 skiver Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 kvist Timian, frisk
500 gram Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1.5 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
75 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Kartoffelbund:
Skræl og kog kartoflerne til de er næsten møre. Skær dem i tykke skiver og vend dem i olivenolie. Arranger kartoflerne i et smurt ovnfast fad og krydr med lidt salt.

Fisk:
Tip: Krydr fisken med salt og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken. Skær fisken i portionsstykker og læg dem ovenpå kartoflerne.

Løg/tomatragout:
Hak skalotteløgene fint og skær baconen i fine stykker. Svits det hele i lidt olie og tilsæt finthakket hvidløg og timian. Tomaterne skæres i tern og tilsættes sammen med vinen. Det hele småsimrer i nogle få minutter og smages til med salt og peber.

Halvdelen af ragouten fordeles over kartoflerne. Resten af ragouten blandes med rasp og revet parmesan (eller cheddarost, hvis du foretrækker det) og fordeles ovenpå fiskestykkerne.

Retten bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20-25 min. afhængig af tykkelsen på fisken. Drys til sidst med hakket persille.





karakterer:
Opskriften er vist 161027 gange,
og udskrevet 3351 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7281 (1733 kcal)
KJ pr. Pers. 1820 (433 kcal)
Vægt ialt 2209 gram
Vægt pr. Pers. 552 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 329 KJ (78 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 0.6 gram
Kulhydrat 10.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-05-08 18:04:27
Mørksej er hvidfisk og det skal efter min mening kun have 2-3 min. ved 200 grader, ellers bliver det tørt, så jeg satte det andet i ovnen først og kom fisken på til sidst

  -   2022-10-13 18:41:19
Lavede den til 2 personer og det smagte super lækkert, så bestemt ikke sidste gang jeg har lavet den. Vi drikker ikke så meget vin, så brugte ikke hvidvin, men i stedet en smule hvidvins eddike. Og så valgte jeg at bruge bacon i tern i stedet for en skive bacon.

  -   2022-09-07 22:15:46
Super opskrift, erstattede vinen med en god skive smør og osten med hvad der var i køleskabet + dryssede lidt sukker i tomatragouten. Serverede også purløg til.

  -   2021-09-17 15:51:15
Dejlig opskrift. Andre friske krydderurter kan anvendes, f.eks. basilikum og oregano.

  -   2020-07-25 18:47:01
Hej Tak for en super opskrift.Super godt for den dejlige mørksej.Kan anbefales

  -   2020-01-08 17:44:40
Rigtig lækker ret. Havde ikke parmesan, så brugte en castello med rødkit. Det gav en rigtig lækker smag.

  -   2017-10-11 11:45:30
Det er ik`så ringe. Nem og hurtig. Brug de urter du har, det er så nemt.

  -   2011-02-25 12:22:44
VIl meget ,meget gerne have noget feedback på denne opskrift, så please, skriv gerne !