|
1000 |
gram |
Laksefilet med skind1000 gram Laksefilet med skind
|
|
|
|
|
|
Fars:
|
1 |
spsk. |
Persille, frisk1 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
1 |
spsk. |
Dild, frisk1 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
|
1 |
spsk. |
Basilikum, frisk1 spsk. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Sauce:
|
4 |
dl. |
Fiskebouillon4 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
3 |
|
Skalotteløg3 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
|
3 |
|
Rød peberfrugt3 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
|
2 |
spsk. |
Olivenolie2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
1 |
fed |
Hvidløg1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
50 |
gram |
Smør50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
1 |
|
Porre, renset vægt1 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
|
|
Kartofler, skrællet vægt Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
|
|
|
|
| |
Laksen deles i to. Et stykke på 700 g lægges i et smurt, ovnfast fad med skindsiden nedad. Resten af den ferske laks hakkes fint med en kniv og blandes med krydderurterne, salt og peber. Farsen smøres ud på fileten i et jævnt lag. Læg folie over fadet og bag fisken ved 190° C i ca. 40-45 min., til fisken er fast.
Sauce:
Hakkede løg, peberfrugt og hvidløg sauteres i olien, til løgene er klare. Fiskebouillon hældes ved, og den reduceres til det halve. Saucen hældes i en blender og blendes sammen med smørret. Smages til med salt og peber.
Friteret porre:
Porren renses og flækkes og skæres i millimeter-tynde strimler, der steges i varm olivenolie i en dyb pande, til de er lysebrune og sprøde. Lægges på fedtsugende papir. Drys med salt og peber.
Serveres med friskkogte kartofler.
|