Gratineret hvide asparges

Gratineret hvide asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gratineret hvide asparges, billede 4 Gratineret hvide asparges, billede 1 Gratineret hvide asparges, billede 2 Gratineret hvide asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
lidt Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
800 gram Kartofler, nye
200 gram Roquefort. 50+
2.5 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

80 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 bdt. Kørvel, frisk
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Først skyller du de hvide asparges og skræller dem omhyggeligt. Så skærer du den nederste ende af dem, hvis de er træede. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.

Bring en gryde med vand i kog sammen med salt og en anelse sukker. Læg nu de skrællede asparges i vandet, og lad dem - alt efter tykkelse - koge i cirka 10 minutter, til de er "al dente". Efter 5 minutters forløb lægger du kartoflerne ned i gryden og lader dem koge med i 5 minutter.

Tag kartofler og asparges op med en hulske, men gem kogevandet til saucen.

Forvarm nu ovnen til 200 grader alm. ovn, anbring den skiftevis med asparges og kartofler i et smurt ovnfast fad. Blåskimmelosten smuldres henover toppen.

Så blander du kogevandvand med mælken. Bag melet op i det smeltede smør eller margarine, og tilsæt lidt efter lidt blandingen af mælk og aspargesvand under stadig omrøring. Bring saucen i kog og smag til med salt, peber, muskat og citronsaft.

Så hakker du kørvelbladene fint og blander dem i. Hæld til slut saucen over grønsager, og gratinér i cirka 25 minutter i den varme ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 13910 gange,
og udskrevet 226 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10559 (2514 kcal)
KJ pr. Pers. 2639 (628 kcal)
Vægt ialt 2660 gram
Vægt pr. Pers. 665 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 396 KJ (94 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 9.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu