Gratineret hvide asparges
Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Først skyller du de hvide asparges og skræller dem omhyggeligt. Så skærer du den nederste ende af dem, hvis de er træede. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
Bring en gryde med vand i kog sammen med salt og en anelse sukker. Læg nu de skrællede asparges i vandet, og lad dem - alt efter tykkelse - koge i cirka 10 minutter, til de er "al dente". Efter 5 minutters forløb lægger du kartoflerne ned i gryden og lader dem koge med i 5 minutter. Tag kartofler og asparges op med en hulske, men gem kogevandet til saucen. Forvarm nu ovnen til 200 grader alm. ovn, anbring den skiftevis med asparges og kartofler i et smurt ovnfast fad. Blåskimmelosten smuldres henover toppen. Så blander du kogevandvand med mælken. Bag melet op i det smeltede smør eller margarine, og tilsæt lidt efter lidt blandingen af mælk og aspargesvand under stadig omrøring. Bring saucen i kog og smag til med salt, peber, muskat og citronsaft. Så hakker du kørvelbladene fint og blander dem i. Hæld til slut saucen over grønsager, og gratinér i cirka 25 minutter i den varme ovn. |
|
Opskriften er vist 13910 gange,
og udskrevet 226 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne