Almindeligt Franskbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : er fryseegnet Indsendt af : Jens Brix Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk, salt og sukker. Varm indholdet til det føles lunt på spidsen af lillefingeren. Hæld blandingen i en skål og smuldr gæren heri. Rør indtil gæren er opløst.
Tilsæt melet lidt efter lidt - gem lidt mel. Drys lidt mel ud på et rengjort køkkenbord og ælt dejen godt igennem. Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med et viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 40 min. Kom dejen ud på et meldrysset køkkenbord, ælt den godt igennem og form den til en lang pølse. Kom den i en smurt franskbrødsform (ca. 1½ liter). Lad dejen efterhæve tildækket i ca. 35 min. pensel brødet mælk. Bag franskbrødet på nederste rille, ved 200 grader C. alm. ovn ca. 30 minutter. Når brødet er bagt, tages det op af formen og lægges på en bagerist. Mens det endnu er varmt, pensles det med vand, så det damper. Læg derefter et viskestykke over og lad brødet køle af. Tips: Man behøver ikke nødvændigvis at bruge alt melet. pas på at brødet ikke bliver for kompakt. |
|
Opskriften er vist 189789 gange,
og udskrevet 4207 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (74 stemmer) |
|
Kommentarer zuzu - 2015-10-28 05:09:44 Jeg ændrede lidt på opskriften jeg brugte tørt gær hvis du gær dette så husk at det kun kan aktiveres med 1/4 cup lunt vand med sukker i og du skal vente 10 min. Gære. Burde hæve til dobbelt størrelse hvis det ikke gær så skal du bruge en anden batch gær. Jeg havde ikke hvedemel så jeg brugte unbleached hvid mel. Faktisk ældede jeg det kun til det blev formet til en fin og samlet dej. Jeg lod den hæve først i 40 min så 35 min og lod det bage i midten af ovnen uden bageform. Brødet var et kæmpe hit fantastisk opskrift tak for at dele den med os. Viktor Holt. - 2014-11-06 17:09:40 Opskriften virker ikke en disse, den bliver hård som sten. anonym - 2013-11-15 01:51:47 Jeg har prøvet at benytte tørgær i stedet for det alm gær Og det viste sig at det ikk var nogen succes, dejen hævede overhovedet ikke i de 40 minutter og heller ikke i de efterfølgende 35 minutter, måske skulle jeg have æltet længere tid? Jeg prøver i hvert fald denne opskrift med alm gær når jeg kommer til Danmark igen. Jeg håber dog at brødet hæver lidt i ovnen, ellers kan det vidst kaldes et fladbrød det jeg har lavet mig. Jeg smider nok lige en kommentar igen når brødet er kommet ud af ovnen, sådan for at følge op på mit knap så vellykkede forsøg med at bage franskbrød. Mette - 2013-09-09 14:09:40 Den er perfekt nemme opskrift, har altid bagt den. Og smagte også godt ;) tusind tak. Essie - 2013-01-22 16:25:55 Det smager helt fantastisk. En super god opskrift, som jeg fremover vil følge! Maja - 2012-10-25 22:57:45 Nem og smager lækkert! Så bliver det ikke bedre. jeg laver brødet et par gange om ugen og nogle gange tilsætter jeg sesamfrø, hørfrø eller gulerod :) Zabbi - 2012-10-09 22:23:16 Hmm lækkert. Jeg har lige bagt det og har stadig et brød i ovnen. jeg prøvede at bage det med tør gær. det blev perfekt anonym - 2012-09-06 20:07:46 Smager sindsygt godt !. Bedre end det bageren laver :) Smæk noget ost og jordbær maremalede på så kører vi. anonym - 2012-02-03 12:48:31 God og dejlig nem opskrift, lige det jeg ledte efter.. også er det et super godt brød. Tak.. Den vil jeg genbruge fremover :D nehuus - 2011-11-28 18:51:05 Man kan putte kommen i. 36 g i dobbelt portion anonym - 2011-10-21 18:34:46 mand kan bruge andre former for væsker i steden for mælk eks juice yougurt ets. til sætning af andre ting kan være revet gule røder til sæning skal være det der svare til en fjere del af melets vægt Rikke - 2011-08-05 18:37:00 Tak for den gode opskrift. Jeg tilsatte en god skovbærs blanding (-: Jeg vil bruge din opskrift igen (-: |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne