Laksetournedos på ratatouille med sprød parmasan
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind Oprindelsesland : Frankrig Kilde : Hjerting laks Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ratatouille:
Ratatouille-basen kan laves dagen før. Tomaterne ridses i bunden og blancheres i kogende vand i 8 sek., efterfølgende kommer de i koldt vand. Skindet fjernes og tomaterne deles i 4, med en kniv fjernes kernen så kun det rene tomatkød er tilbage. Skæres i grove tern og hældes over i en gryde, hvor der i forvejen er sauteret fint hakkede løg og hvidløg i lidt olivenolie. Bouquet garnie tilsættes samt salt, sukker og friskkværnet peber. Lad det hele småsimrer under svag varme. I mellemtiden skæres peber, auberginen og courgette ud i tern og svitses i olivenolie, krydres med salt, peber og hældes over i den små simrende tomatconcassée. Couscous: Kom lidt olivenolie i en sautøse (pande med høj kant) og lun det, tilsæt couscoussen og lad det suge olivenolien. Kom ca. 1 dl. af den kogende hønsefond ved, rør godt rundt med et piskeris og læg da låg på (stilles et lunt sted). 5 min. efter tilsættes yderligere 1 dl kogende hønsefond og der røres forsigtigt rundt, låget lægges på og står endnu engang og trækker i 5 minutter Samme procedure gentager sig en sidste gang. Det kan stå under låg i 30 minutter og holde sig varmt. Lige før anretningen blandes den frisk revne limeskal og saften I massen. Basilikumskum: Den ½ liter hønsefond reduceres til det halve og tilsættes ½ dl. piskefløde og koges lidt ind og lige før anretningen blendes de friske basilikumblade med den nedkogte hønsefond og flødeskum af ½ dl. piskefløde. Massen hældes over i en mælkeskummer eller piskes sammen med en elpisker. Sprød parmesan: Friskrevet parmesan lægges ud på et stykke bagepapir og bages ved 180 grader C i varmluft ca 10 minutter - parmesanen skal have en gylden farve. Lægges over en rullepind og køler af. Laksefileterne foldes sammen til en tournedos og snøres med en stegesnor, hvorefter den brunes på panden og steges færdigt I en forvarmet ovn på 180 grader C i varmluft i 6-8 minutter afhængig af størrelsen |
|
Opskriften er vist 23506 gange,
og udskrevet 366 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne