Stegt lammekølle
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lammekøllen gnides med salt, peber, rosmarin og tørret mynte.
Over køllen rives ca. 100 g. smør i tynde flager, brug råkostjernet hertil.
Stegen lægges derpå i bradepanden, og koldt vand hældes ved.
I stegen kan De bore små huller, hvori der puttes hele fed hvidløg og persillekviste.
Kødet sættes ind i ovnen ved 225°C. Når vandet småbobler omkring kødet skrues der ned til ca. 175-200°C. Køllen steger i ca. 40 min. pr. kg. Skyen hældes op i en kasserolle og der tilsættes fløde, smør, kulør og mintgelé. den koges op, smages til og jævnes. Serveres udskåret på den korte led af køllen - på tværs af fibrene - med sovs og grønne bønner, grøntsager samt grøn salat. |
|
Opskriften er vist 57450 gange,
og udskrevet 1102 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (8 stemmer) |
|
Kommentarer shaffmeyer dk - 2017-04-17 19:20:05 utrolig lækker Per - 2014-03-20 14:27:47 Vi har brugt en lammekølle med ben på godt 2 kg. det tog ca. 30 minutter for vandet at komme i kog, og så små 1½ time ved 200 grader alm. ov, her var køllen stadig rød så vi gav den 1 time ekstra for gennemstegt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne