Stegt lammekølle

Stegt lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stegt lammekølle, billede 4 Stegt lammekølle, billede 1 Stegt lammekølle, billede 2 Stegt lammekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.lammekølle
6 fedhvidløg
1 bdt.persille
 salt
 peber
 tørret mynte
 evt.tørret rosmarin
100 g.smør
 
 Sovs:
3 dl.stegesky
50 g.smør
2 dl.fløde
2 tsk.mintgelé
 kulør
 
Opskrift:
Lammekøllen gnides med salt, peber, rosmarin og tørret mynte. Over køllen rives ca. 100 g. smør i tynde flager, brug råkostjernet hertil. Stegen lægges derpå i bradepanden, og koldt vand hældes ved. I stegen kan De bore små huller, hvori der puttes hele fed hvidløg og persillekviste.

Kødet sættes ind i ovnen ved 225°C. Når vandet småbobler omkring kødet skrues der ned til ca. 175-200°C. Køllen steger i ca. 40 min. pr. kg.

Skyen hældes op i en kasserolle og der tilsættes fløde, smør, kulør og mintgelé. den koges op, smages til og jævnes.

Serveres udskåret på den korte led af køllen - på tværs af fibrene - med sovs og grønne bønner, grøntsager samt grøn salat.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Lammekølle

karakterer:
Opskriften er vist 57431 gange,
og udskrevet 1102 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-04-17 19:20:05
utrolig lækker

  -   2014-03-20 14:27:47
Vi har brugt en lammekølle med ben på godt 2 kg. det tog ca. 30 minutter for vandet at komme i kog, og så små 1½ time ved 200 grader alm. ov, her var køllen stadig rød så vi gav den 1 time ekstra for gennemstegt