Bagt laks med parmaskinke og råstegte kartofler

Bagt laks med parmaskinke og råstegte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :     
Bagt laks med parmaskinke og råstegte kartofler, billede 4 Bagt laks med parmaskinke og råstegte kartofler, billede 1 Bagt laks med parmaskinke og råstegte kartofler, billede 2 Bagt laks med parmaskinke og råstegte kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
8 skiver Parmaskinke, tynde skiver 1 skive Parmaskinke vejer ca. 10 gram
   
800 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 spsk. Timian, tørret
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Fold parmaskinken omkring laksen og pensel med olivenolie og krydr med salt og peber.

Bag fisken i en varm ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.


Skræl kartoflerne og skær dem i både, tør dem evt. i et viskestykke og læg dem så i en skål, hæld olivenolie over og kryder med timian, salt og peber. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir og sæt øverst i ovnen ved 200 grader C cå 1 time.





karakterer:
Opskriften er vist 114839 gange,
og udskrevet 4299 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9470 (2254 kcal)
KJ pr. Pers. 2367 (563 kcal)
Vægt ialt 1680 gram
Vægt pr. Pers. 420 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 563 KJ (134 kcal)
Protein 11.7 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 8.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-27 18:08:30
hvor store er de laksestykker der er blevet brugt i opskriften. Jeg købte store laksebøffer og her er 10-12 min slet ikke nok. Godt jeg prøvede opskriften inden jeg bød ind til gæster.

  -   2009-12-14 16:01:06
Den var minsandten så super duper at jeg allerede har lavet den 4 gange ;D

  -   2009-06-03 22:21:15
Rigtig lækkert. Jeg lavede laksen med friskost og grøn pesto under parmaskinken - det var et hit!

  -   2009-03-08 17:07:53
en utrolig nem men også utrolig lækker rat man kan lige inden man betrækker laksen gi den lidt tomatpure godt med salt og ikke spare på peberen, mmmm smiler. lykke til

  -   2008-11-22 19:42:14
Super nemt at lave, og virkeligt lækkert. Vi lavede en tzaziki til, hvilket var super godt og krydret til det hele :)

  -   2008-05-15 08:25:30
Lækkert<3