Boller i karry 02
Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød Indsendt af : Brøndum-Hvidbjerg Borgerforening Indsendt : Red : |
|
|
Kødbollerne:
Hakket flæsk, løg, mel salt og peber røres sammen til en fast klump. Herefter tilsættes først æg og derefter mælk. En gryde med vand og bouillonterning bringes i kog, skru ned på laveste blus og sæt bollerne med en teske eller dessertske. Når bollerne kommer op til overfladen er de færdige og tages op og lægges på en tallerken. Gem bouillonen, da den skal bruges til sovsen. Karry sovsen: Kom smørret i en gryde, og når den bruser kommes først løg i herefter karry som brændes af - som det hedder. Herefter tilsættes 3 spsk. mel og røres godt - gå ikke fra gryden. Pisk og tilsæt den varme bouillon mens der røres. Tilsæt bouillon og fortsæt med at pisk i sovsen til den har rette konsistens. Gem resten af bouillonen, hvis sovsen bliver for tyk. Smag sovsen til med salt og peber og lad den koge et par minutter, for at få melsmagen væk. Rund af med en sjat fløde eller mælk. Bollerne vendes i sovsen og varmes op. Serveres med ris, der evt. kogen med en sjat olie for at undgå de klister sammen. Tips: Farsen kan også bruges til frikadeller eller forloren hare. |
|
Opskriften er vist 17330 gange,
og udskrevet 460 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (10 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-06-25 07:51:31 gurkemeje er osse godt der i og giver en flot gul farve. Amalie - 2014-09-01 18:16:18 Det er en vildt god og lækker boller i karry. Jeg kan normalt ikke lide boler i karry men denne her opskrift er helt fantastisk... MSM - 2012-05-14 09:07:32 Citat: " Herefter tilsættes 3 spsk. mel og røres godt - gå ikke fra gryden. Pisk og tilsæt den varme bouillon mens der røres. Tilsæt bouillon og fortsæt med at pisk i sovsen til den har rette konsistens." Skal der ikke stå Pisk og tilsæt mælken mens der røres? eller bagefter? Der står i hvert fald ikke noget sted, at der skal mælk i? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne