Bigos 02

Bigos 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : Ea Madsen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.hvidkål
400 g.sauerkraut
100 g.bacon
200 g.svinekød
200 g.oksekød
250 g.pølser
1 håndfuld tørrede svampe
50 g.røget spæk
50 g.løg
10 g.hvedemel
 salt
 peber
 sukker
2-3 laurbærblade
1-2 dl.rødvin
 
Opskrift:
Snit sauerkrauten i mindre stykker, hæld lidt kogende vand over sauerkrauten + baconen til det er det er næsten eller lige dækket. Koges 1 time.

Hvidkålen fintsnittes, hæld kogende vand over hvidkålen + svampene i en anden gryde. Koges 30 - 40 min.

Okse -og svinekødet saltes let og brunes på panden. Puttes herefter i gryden med sauerkraut og koges under låg i 40 min.

Kød og bacon tages op og skæres i halvstore tern. Pølser skæres i skiver på 2-3 cm. Begge kål blandes sammen. Spæk skæres i små tern, runes og terningerne minus fedt kommes i kålen.

Løgene brunes i fedtstoffet, kom melet i løg + fedt, og brun melet. Nu blandes alt sammen, varm det hele op til det koger. Smag til med salt, peber og sukker. Kan evt. smages til med rødvin.(egen variation)

Tips:

Bigos spiser man over flere dage, og som alt med kål, bliver det bedre dag for dag





karakterer:
Opskriften er vist 8952 gange,
og udskrevet 136 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-16 13:00:12
Bigos stamme fra Polen