Entrecote med kartoffel/artiskok-salat

Entrecote med kartoffel/artiskok-salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : johnvildting

Indsendt :     

Ingredienser:
4 entrecotebøffer af oksehøjreb
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
 Kartoffel/artiskok-salat:
1 kg.kartofler
150 g.olivenpasta eller sorte ",","oliven uden sten
2 spsk.olivenolie
1 spsk.balsamico eller rødvinseddike + lidt vand
400 g.syltede artiskokbunde
 salt
 peber
 
 Avocado sauce:
2 modne avocado
1 dl.hvidvin
 lidtvand
 salt
 peber
 
4 skivergodt rustikt brød
 
Opskrift:
Kartoffel/artiskok-salat
Kog kartoflerne møre i ca. 20 min. pil dem og skær dem i skiver. Læg skiverne i en tilpas stor skål rør derefter olivenpasta sammen med olivenolie og balsamico eddike. Eller blend stenfri oliven sammen med olivenolie og eddike. Hæld dressingen over kartoflerne i skålen, kom så skivede artiskokbund i og vend forsigtigt det hele sammen. Smag til med salt og peber.

Avocado sauce
Fjern skal og sten fra avocadoen. Blend avocadokødet med hvidvin og vand til en passende cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

Stegning af entrecote
Varm panden og smelt smør og olie. Brun entrecoterne heri ved kraftig varme, dæmp varmen og steg bøfferne 2-3 min på hver side afhængig af hvor røde de skal være.

Tips:

Tommelfinger regel: Når der pibler rød kødsaft op, er bøffen medium. Når kødsaften er klar, er den gennemstegt.





karakterer:
Opskriften er vist 6300 gange,
og udskrevet 102 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-15 20:32:55
Man behøver ikke at blende avocadoen. Den kan mases til pure med en gaffel i en tallerken. (undgå for meget opvask) + put også nogle fed hvidløg i - bare uhmmm.