Stegt laks med chilisauce

Stegt laks med chilisauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.fersk laks
1 tsk.groft salt
5 dl.god stegeolie (vindruekerneolie)
 
 sauce:
3-4 spsk.olie (brug det fisken er stegt i)
3-4 fedhvidløg
10 mellemstorerøde chili
4 spsk.vineddike
3 spsk.fiske sovs
2-3 spsk.sukker
0.5 kopfriske korianderblade
 evt. 0.5-1 kop vand
 
Opskrift:
Forberedelse:
Skær tre ridser (ca. 1 cm.) på tværs i begge sider af fisken. Skær den derefter i to stykker. Gnub saltet ned i ridserne og på selve fisken. Knus chili og hvidløg i en morter til det hele er blandet til en grov masse. Hak korianderbladene groft.

Varm wokken med olie op og læg laksestykkerne i. Skru lidt ned for varmen og steg laksen ca. 30 min. (Vend stykkerne á flere gange, så de ikke bliver for mørke). Tag laksestykkerne op af olien, lad dem dryppe af og læg dem derefter på et aflangt fad. Hæld olien af wokken og lad den falde til ro i en skål. Vask wokken i rent vand og tør den af. Varm den op igen tilsat 3-4 spsk. af den olie du lige har stegt laksen i. Når olien begynder at ryge tilsættes blandingen af chili og hvidløg.

Tilsæt vineddiken. Tilsæt fiskesovsen og sukkeret. Regulér tykkelsen af sovsen med koldt vand. Konsistensen skal ideelt være som kærnemælk.

Wokken tages af varmen og saucen hældes over fisken. Drys de grofthakkede korianderblade over retten lige inden den serveres.

Servér med Jasminris





karakterer:
Opskriften er vist 14799 gange,
og udskrevet 205 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-05-12 19:29:25
smager mega godt behøver ik så mange chillier som der står og også mindre sukker.