Banan is
Hovedingrediens : Frugt - Banan Fryseegnet : Er selvfølgelig fryseegnet ;-) Indsendt af : Mia Spangsberg Indsendt : Red : |
|
|
Til æggeblommerne bruger jeg som regel pasteuriserede, men det er ikke nødvendigt, når æggene i processen bliver varmet op til over 75 grader.
Kom fløden, mælken, ca. 1/4 af sukkeret, saltet i en kasserolle og varm den langsomt op. Imens skræller du bananerne og skærer dem i små stykker. Bananerne kommes i kasserollen, og koges i ca 10 minutter. Det skal kun simre, ikke bulderkoge. Imens bananerne koger (det lugter lidt underligt), piskes æggeblommerne sammen med resten af sukkeret i en skål. Når bananerne har kogt i 10 minutter skal de presses igennem en si, er man doven, bruger man bare en blender, men så får man en lidt anden konsistens i isen. Hæld dem langsomt ned i æggemassen, imens der piskes, så æggene ikke koagulerer. Når tingene er blandet, så hældes det hele i kasserollen igen, og cremen (som den hedder nu) varmes langsomt op til den begynder at blive lidt tykkere. Rør rundt hele tiden, og pas på den ikke bliver for varm. Når man kan trække en finger over bagsiden af grydeskeen, og se hvor man har trukket den, så er massen klar. Tag den af varmen, og lad den køle lidt ned før du stiller den i køleskabet. Rør i den ca hver 10 minut, så der ikke dannes mælkeskind. Når cremen er kølet godt ned, så hældes den i ismaskinen, og kører til den er færdig. Har man ikke en ismaskine putter man isen i fryseren og rører ca. hver 10. minut. Tips: Serveres for sig selv, eller fx sammen med brownies. |
|
Opskriften er vist 7185 gange,
og udskrevet 132 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne