Bamsekage
Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade Fryseegnet : Nej Indsendt af : Eline Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Chokolade og smør smeltes over vandbad.
Æg og sukker piskes hvide og skummende i ca. 10 min. med en håndmikser eller røremaskine hæld langsomt den smeltede chokolade og smør i æggeblandingen, mens du fortsat pisker Bland mel, kakao og bagepulver og sigt det i æggemassen og vend det forsigtigt i med en dejskraber, så dejen stadig er luftig. Smør bamseform med smeltet og afkølet smør. stil den smurte form i køleskabet i 5 min. Tag den ud og pensl et nyt lag smeltet smør ovenpå. Så er den lettere at få ud. Hæld dejen i formen og bages på midterste rille ved 175 grader C. alm. ovn ca. 40 min. Stik et træspids eller en lille skarp kniv i midten af kagen. Hvis der er rå dej på, skal kagen have lidt mere. Lad kagen afkøle på en bageplade i formen. Vend den ud på et fad eller skærebræt, og drys flormelis igennem en si over kagen. Pynt den evt. med lidt slik. Tips: 2 springforme kan evt. også bruges. På billedet har vi brugt en Wilton bamseform 34x25 cm 5 cm. høj som rummer ca. 2.5 liter. |
|
Opskriften er vist 18871 gange,
og udskrevet 241 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne