Sol over Hjerting
Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks Oprindelsesland : Danmark Kilde : Hjerting laks Indsendt : Red : |
|
|
Start med at lave marinaden. Pisk olie og 1 dl. appelsinsaft sammen i en skål, først halvdelen af saften, så resten. Pisk 1 spsk. limesaft og 1 1/2 spsk. flydende honning i. Skræl ingefærrod og riv 1 1/2 tsk. Pisk den i marinaden sammen med lidt salt. Hæld marinaden i et glas med skruelåg og ryst den godt sammen. Sæt den køligt ca. 1 time, mens den trækker smag. Den kan også stå et par timer. Ryst igen marinaden sammen og smag til med appelsinsaft, lime og akaciehonning. Marinaden er kraftig i smagen, men skal ikke være alt for sød. Ingefærsmagen skal gå igennem, så måske mere ingefær.
Ryst igen marinaden sammen og dæk bunden af 4 store tallerkner med et tyndt lag af den gyldne marinade. Store lakseskiver deles, men resten skal være hele. Læg dem bredt ud på tallerknerne med et lille hul midt på tallerkenen. Drys lidt peber på lakseskiverne. Dryp og pensl så med noget af marinaden. Dæk tallerknerne med plastfolie, og sæt dem koldt ca. 1 time. Læg ca. 1 tsk. hakkede rødløg i hullet midt på tallerkenen og drys lidt salt og løg på skiverne, kun lidt. Drys med klippet purløg. Sæt resten af marinaden på bordet i en lille kande og server brød og evt. smør til. |
|
Opskriften er vist 8178 gange,
og udskrevet 155 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne