Lækre varme hveder

Lækre varme hveder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 8 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidSt. Bededag

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : maja

Indsendt :      Red :
Lækre varme hveder, billede 4 Lækre varme hveder, billede 1 Lækre varme hveder, billede 2 Lækre varme hveder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær, frisk
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.25 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
0.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
325 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
lun mælken.
hæld den i en røreskål og udrør gæren.
tilsæt æg salt kardemomme og sukker, tilsæt melet lidt efter lidt(behold lidt af melet).
ælt dejen sammen med en gryde ske til den er let og smidig.
lad den hæve i ca ½ time.

tag dejen ud på bordet og ælt den godt igennem.
form dejen til små bolde.
sæt dem på en bage plade og lad dem hæve i ca 2 min.

pensl dem og stik dem i ovnen i ca 20 min ved 200.
lad dem kølle af, flæk dem og sæt dem øverst i ovnen i va 1½ min ved 200 grader C





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder

karakterer:
Opskriften er vist 21886 gange,
og udskrevet 338 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6161 (1467 kcal)
KJ pr. stk. 770 (183 kcal)
Vægt ialt 662 gram
Vægt pr. stk. 82 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 930 KJ (221 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 40.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-04-27 11:53:17
For at få den typiske firkantede hvedeknop har vi bagt dem i sandkageforme, og vi hævede dem 45 minutter i stedet for 2 min, tror de 2 min er en skrivefejl. Men det minder nu mest en thebolle i konsistensen.