Lækre varme hveder
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: St. Bededag Indsendt af : maja Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
lun mælken.
hæld den i en røreskål og udrør gæren. tilsæt æg salt kardemomme og sukker, tilsæt melet lidt efter lidt(behold lidt af melet). ælt dejen sammen med en gryde ske til den er let og smidig. lad den hæve i ca ½ time. tag dejen ud på bordet og ælt den godt igennem. form dejen til små bolde. sæt dem på en bage plade og lad dem hæve i ca 2 min. pensl dem og stik dem i ovnen i ca 20 min ved 200. lad dem kølle af, flæk dem og sæt dem øverst i ovnen i va 1½ min ved 200 grader C |
|
Opskriften er vist 21886 gange,
og udskrevet 338 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.6 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2013-04-27 11:53:17 For at få den typiske firkantede hvedeknop har vi bagt dem i sandkageforme, og vi hævede dem 45 minutter i stedet for 2 min, tror de 2 min er en skrivefejl. Men det minder nu mest en thebolle i konsistensen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne