Nøddebrød glutenfrit

Nøddebrød glutenfrit, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mekanikkeren

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.hasselnøddekærner
650 g.mælk el andet(soyamælk)
5 spsk.FiberHUSK
100 g.knækket boghvede
100 g.maizena
130 g.hirsemel
150 g.boghvede
30 g.sukker
25 g.gær
1.5 tsk.salt
 evt.0.5 tsk. kardemomme
 
Opskrift:
Dejen røres på maskine. Nødderne knuses groft, og ristes let på panden. Afkøles. Lun mælken og kom den i røreskålen med fiberHUSK. Rør 5min til det gelerer. alle ingredienser med smuldret gær kommes i skålen og røres i 15 min.

Nødderne først med de sidste 2 min. Dæk skålen med plastfilm og sættes lunt til hævning i 30 min.

Smør så hænderne i olie, slå dejen ned. drys mel på bordet. Vend dejen ud og del i 2 lige stor klumper. Rulles til pølser og deles igen i 4 dele hver. Læg dem på bagepapir og klem dem så de er lidt højere. Smør dem med olie og lad dem efterhæve lunt i en time under et fugtigt klæde.

Pensles med æg og bages ved 250 grader C. i 15-20 min.

Tips:

I 100g: 1140 KJ. 6.3g protein. 6.8 gram fedt. 4.4gram fibre. 2.5 gram laktose hvis mælk bruges. Nødderne kan erstattes med Valnødder eller slsikkekærner eller andet.





karakterer:
Opskriften er vist 4364 gange,
og udskrevet 127 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu