Brunsviger, god
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ja Indsendt af : PetraPan Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Mælken lunes til ca. 50 grader. Gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt og 3/4 dele af melet æltes (gerne i en røremaskine). Tilsæt det bløde smør og yderliggere mel til dejen er glat og smidig, meget smidig. Det er meget vigtigt ikke at tilsætte for meget mel - dejen skal være ganske let flydende. En stor bradepande smøres jævnt med olie og dejen kommes direkte ned i denne. Lad dejen "hvile" 5 minutter inden den spredes / trykkes ud så den fylder hele formen. Dejen hæver nu en lille time. Imens forberedes fyldet. Smør og farin smeltes sammen for svag varme i en lille gryde. Massen skal være sammenhængende, inden den fordeles på den "hævede" dej. Tryk dybe huller ned i dejen, således at fyldet flyder ned i fordybningerne. Dej med fyld hæver yderliggere 15 minutter og bages efterfølgende ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 - 35 minutter. Bemærk at bagetiden kan varigere ved andet valg af form |
|
Opskriften er vist 38590 gange,
og udskrevet 954 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Emilie - 2012-10-14 15:09:54 perfekt alt jeg skulle bruge havde jeg det smagte godt og var nemt at lave :-) anonym - 2012-08-09 13:17:05 Opskriftenkan også findes inde på DR fra "Det søde liv. Copy cat hanne - 2012-05-11 10:48:58 neej,,dårlig dej..det er ihvertfald ikke en brunsviger kagedej...mislykkede kage som jeg ikke kommer til at bage igen..ikke efter denne opskrift ihvertfald :( Per - 2012-03-09 18:04:57 Dejen er rigtig god, men der er rigeligt af den til den store bradepaldenfra ovnen. Sukkergisen sagde dobelt op af fyld :D |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne