Brunsviger, god

Brunsviger, god, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : PetraPan

Indsendt :      Red :
Brunsviger, god, billede 4 Brunsviger, god, billede 1 Brunsviger, god, billede 2 Brunsviger, god, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 knsp. Kardemomme, stødt
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Remonce:
250 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
225 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Dej:
Mælken lunes til ca. 50 grader. Gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt og 3/4 dele af melet æltes (gerne i en røremaskine). Tilsæt det bløde smør og yderliggere mel til dejen er glat og smidig, meget smidig. Det er meget vigtigt ikke at tilsætte for meget mel - dejen skal være ganske let flydende.

En stor bradepande smøres jævnt med olie og dejen kommes direkte ned i denne. Lad dejen "hvile" 5 minutter inden den spredes / trykkes ud så den fylder hele formen. Dejen hæver nu en lille time.

Imens forberedes fyldet.
Smør og farin smeltes sammen for svag varme i en lille gryde. Massen skal være sammenhængende, inden den fordeles på den "hævede" dej.

Tryk dybe huller ned i dejen, således at fyldet flyder ned i fordybningerne. Dej med fyld hæver yderliggere 15 minutter og bages efterfølgende ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 - 35 minutter.
Bemærk at bagetiden kan varigere ved andet valg af form





karakterer:
Opskriften er vist 38653 gange,
og udskrevet 954 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 25590 (6092 kcal)
KJ pr. Pers. 2132 (507 kcal)
Vægt ialt 1783 gram
Vægt pr. Pers. 148 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1435 KJ (341 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 17.3 gram
Kulhydrat 41.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-14 15:09:54
perfekt alt jeg skulle bruge havde jeg det smagte godt og var nemt at lave :-)

  -   2012-08-09 13:17:05
Opskriftenkan også findes inde på DR fra "Det søde liv. Copy cat

  -   2012-05-11 10:48:58
neej,,dårlig dej..det er ihvertfald ikke en brunsviger kagedej...mislykkede kage som jeg ikke kommer til at bage igen..ikke efter denne opskrift ihvertfald :(

  -   2012-03-09 18:04:57
Dejen er rigtig god, men der er rigeligt af den til den store bradepaldenfra ovnen. Sukkergisen sagde dobelt op af fyld :D