|
1500 |
gram |
Kartofler, skrællet vægt1500 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
|
3 |
|
Porre, renset vægt3 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
25 |
gram |
Smør25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
1 |
dl. |
Piskefløde1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
150 |
gram |
Bacon i skiver150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
|
2 |
spsk. |
Persille, frisk2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
3 |
tsk. |
Sennepspulver3 tsk. Sennepspulver
|
1 |
dl. |
Mælk1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
|
1 |
tsk. |
Salt1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
0.5 |
tsk. |
Peber, hvid0.5 tsk. Peber, hvid
|
|
|
|
4 |
|
Laksesteak4 Laksesteak 1 laksesteak vejer ca. 200 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
Olivenolie Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
0.5 |
|
Citron, saft heraf0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
|
3 |
spsk. |
Sojasauce3 spsk. Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
|
|
Pynt:
|
|
|
Dild, frisk Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
|
|
|
|
| |
Kartofler skrælles og koges møre i vand.
Porrer renses og snittes i tynde ringe. Smør smeltes i en gryde, og porrer tilsættes. Svitses i et par min. under omrøring. Fløden tilsættes, og låget lægges på gryden. Koges ved svag varme i ca. 5 min. Smages til med salt og peber.
Vandet hældes fra kartoflerne og de moses.
Bacon klippes i små stykker med en saks. Sennepspulver røres ud i mælk og blandes i mosen sammen med bacon, hakket persille, porrestuvning, salt og peber.
Kartoffelmosen hældes i et smurt ovnfast fad og bages i ca. 45 min. ved 200 grader C alm. ovn.
Laksen krydres med peber og steges i lidt olie på en pande i 3-4 min. på hver side. Citronsaft og sojasauce hældes over laksen. Serveres straks pyntet med dild kviste.
|