De gode kødboller

De gode kødboller , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke afprøvet

Indsendt af : Metner

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 Skalotteløg
1 Løg
2 fedHvidløg
2 tsk.Ingefær
1 spsk.Rapsolie
4 dl.basmatiris
1 Terning hønsebouillon
6 dl.Vand
2 tsk.Gurkemeje
2 tsk.Havsalt
0.5 tsk.Sort peber
4 spsk.Persille
500 g.Hakket oksekød
1 Æg
0.5 dl.Rasp
1 dl.Minimælk
1 tsk.Garam masala (Indisk krydderimix)
1 tsk.Paprika
0.5 tsk.Spidskommen
2 dl.Oksekødsbouillon
2 dl.Madlavningsfløde 18 %
1 Broccoli
 Indisk naanbrød
 
Opskrift:
Pil og hak skalotteløg, løg, hvidløg og ingefær. Svits skalotteløget i lidt olie, uden at det tager farve. Tilsæt 1 fed hvidløg, ris samt 1 tsk. ingefær, og rør det hele godt sammen. Tilsæt vand og hønsebouillon, kom 1 tsk. gurkemeje i, og lad det simre 15 minutter ved middel varme, til væden er fordampet. Smag til med salt og peber.

Rør kødet til en fars med det hakkede løg, 1 fed hvidløg, æg, rasp, persille, salt og peber.

Form farsen til ca. 28 små kødboller, og brun dem 4 minutter i olie på en pande. Ryst jævnligt panden, så bollerne forbliver runde. Bland Garam Masala, paprika, spidskommen og 1 tsk. gurkemeje. Kom blandingen på panden sammen med 1 tsk. ingefær. Ryst og rist grundigt i 1-2 minutter. Tilsæt 2 dl oksebouillon og 2 dl madlavningsfløde, og lad det simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber.

Bræk broccolien i mindre buketter, og damp dem i en smule vand i ca. 5-8 minutter.

Lun naanbrød på brødristeren.

Serverer kødbollerne med rispilaffen, naanbrød og letkogt broccoli i små buketter.


Tips:

Naan brødet kan med fordel laves selv, det er super nemt og smager meget bedre.





karakterer:
Opskriften er vist 14448 gange,
og udskrevet 132 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu