Ovnstegt agerhøne

Ovnstegt agerhøne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Agerhøns

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Ovnstegt agerhøne, billede 4 Ovnstegt agerhøne, billede 1 Ovnstegt agerhøne, billede 2 Ovnstegt agerhøne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 agerhøns
 Salt
10 enebær
50 g.smør
 
 Sovs:
2 dl.vildtbouillon
3 dl.piskefløde
0.5 spsk.Hvedemel
 Kulør
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Agerhønsene brunes af på begge sider i en stegegryde i smør. Krydder med salt og knuste enebær. Agerhønsene stilles på ryggen i gryden og gryden sættes i en forvarmet Alm. Ovn ved 225 grader C uden låg. Gives 18-20 minutter.

Gryden tages ud og agerhønsene tages op og holdes varme. Vildtbouillon hældes i gryden og koges op. Fonden sigtes over i en lille gryde som står et øjeblik. Mel sigtes over, når melet er sunket til bunds piskes det godt igennem, tilsættes piskefløde og koges godt op. Kan evt. farves med kulør, smages til med salt og peber.

Serveres gerne med waldorfsalat og små smørstegte kartofler





karakterer:
Opskriften er vist 11659 gange,
og udskrevet 96 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-20 20:07:14
Nogle lidt usædvanlige ingredienser og en forholdsvist utraditionel fremgangsmåde, men det smager faktisk overraskende godt!