Marengsreder med citronmousse
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Marengsreder:
Pisk æggehviderne helt stive og pisk derefter sukkeret i lidt af gangen, til marengsmassen er ret stiv. Kom den i en sprøjtepose og sprøjt runde marengsreder, sprøjt en kant på 2-3 lag. Lad dem stivne i ovnen ved 130 grader C. alm. ovn i ca. 1 time og 30 min. Citronmousse: Start med at riv skallen på citronen med et juliennejern. Kog en lage af vand og sukker og lad strimlerne koge heri et par minutter, og stilles så til side. Husblas sættes i blød i koldt vand. Æggeblommer og sukker piskes hvide. piskefløden piskes til flødeskum. Æggeblommer og flødeskum vendes sammen. Den udblødte husblas klemmes fri for væde og smeltes i en gryde med citronsaften, og dette hældes i en tynd stråle i ægge/flødemassen under konstant omrøring, stilles i køleskab nogle timer indtil servering. Moussen kugles op og serveres i marengsredderne, pyntes med en klat flødeskum, syltede citronstrimler og friske mynteblade. |
|
Opskriften er vist 19533 gange,
og udskrevet 384 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2018-08-22 08:24:53 Sukkerlagen står beskrevet i Citronmousse, til marinering af citronskallen Uffe - 2018-06-20 13:26:13 Hvad skal sukkerlage bruges til?.. det fremgår ej af opskrift? Helle - 2017-04-28 10:58:36 Mangler der ikke oplyst hvor meget sukker der skal i moussen? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne