Fastelavnsboller med creme 03
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Maiken Storm Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Lun mælken lillefinger-varm og smuldr gæren i en skål tilsæt mælk og æg. Tilsæt mel, blødt smør salt og sukker, ælt dejen godt. Hæves 20 min. Kom godt med mel på bordet og rul dejen ud og skær den ud i firkanter på ca. 10x10 cm. Læg en spsk. kagecreme midt på hver firkant og fold de 4 hjørner ind mod midten og klem dem sammen, de 4 sider klemmes også godt sammen så cremen ikke løber ud. Læg bollerne på en bageplade med lukningen ned af. Hæv dem i 15 min. Pensles med æg og bages ved 220 grader C. alm. ovn i 12 min. Når de er kølet helt af laver man en god tyk glasur af flormelis og vand og kommer det på fastelavnsbollerne. Kagecreme: Æggeblommer og sukker piskes lyst i en skål. Maizenamel og vaniliesukker røres i. Kog mælk og fløde op og hæld den op i skålen, rør og hæld tilbage i gryden. Det hele koges op til den er lind og afkøles derefter. Tips: Cremen er ekstra god hvis den laves dagen inden. Og skal den bruges til lagkage skal der laves dobbelt portion. |
|
Opskriften er vist 24020 gange,
og udskrevet 602 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.6 (73 stemmer) |
|
Kommentarer Simone - 2014-02-13 07:41:33 Bedste fastelavnsboller ! De er ekstra gode hvis man putter en lille smule hindbær syltetøj i anonym - 2011-02-25 17:00:01 De smagte fantastisk godt, og de kan helt klart anbefales. Man kan og så putte nødder i. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne