Fastelavnsboller med creme 03

Fastelavnsboller med creme 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Maiken Storm

Indsendt :      Red :
Fastelavnsboller med creme 03, billede 4 Fastelavnsboller med creme 03, billede 1 Fastelavnsboller med creme 03, billede 2 Fastelavnsboller med creme 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
50 gram Gær, frisk
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Kagecreme:
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
35 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
15 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Glasur:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Dej:
Lun mælken lillefinger-varm og smuldr gæren i en skål tilsæt mælk og æg. Tilsæt mel, blødt smør salt og sukker, ælt dejen godt. Hæves 20 min.

Kom godt med mel på bordet og rul dejen ud og skær den ud i firkanter på ca. 10x10 cm.

Læg en spsk. kagecreme midt på hver firkant og fold de 4 hjørner ind mod midten og klem dem sammen, de 4 sider klemmes også godt sammen så cremen ikke løber ud.

Læg bollerne på en bageplade med lukningen ned af. Hæv dem i 15 min.

Pensles med æg og bages ved 220 grader C. alm. ovn i 12 min. Når de er kølet helt af laver man en god tyk glasur af flormelis og vand og kommer det på fastelavnsbollerne.

Kagecreme:
Æggeblommer og sukker piskes lyst i en skål. Maizenamel og vaniliesukker røres i. Kog mælk og fløde op og hæld den op i skålen, rør og hæld tilbage i gryden. Det hele koges op til den er lind og afkøles derefter.

Tips:

Cremen er ekstra god hvis den laves dagen inden. Og skal den bruges til lagkage skal der laves dobbelt portion.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnsboller med creme

karakterer:
Opskriften er vist 24020 gange,
og udskrevet 602 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.6    (73 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20680 (4923 kcal)
KJ pr. stk. 1034 (246 kcal)
Vægt ialt 1512 gram
Vægt pr. stk. 75 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1367 KJ (325 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 16.9 gram
Kulhydrat 38.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-02-13 07:41:33
Bedste fastelavnsboller ! De er ekstra gode hvis man putter en lille smule hindbær syltetøj i

  -   2011-02-25 17:00:01
De smagte fantastisk godt, og de kan helt klart anbefales. Man kan og så putte nødder i.