Brun sovs (smagsfuld)
Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : FTO Indsendt : Red : |
|
|
Denne sovs er en god smagsfuld sovs med dagligdags krydderier, som de fleste har i skabet.
Det er meget vigtigt at smage hele tiden, da denne sovs let kan blive for kraftig i smag. Tilsæt derfor hele tiden "for lidt" krydderier mens tilsmagning. Brug stegefedtet som er tilbage, efter stegning, til en opbagt sovs. Tilsæt eventuelt ekstra smør, da melet skal være helt opløst i stegefedt/smør. Tilsæt mælk efter behov, til ca. den rette tykkelse er fundet. Hæld aldrig "ekstra" mel direkte ned i sovsen fordi så klumper den. Hæld da alt fra stegepanden over i en kasserolle. Tilsæt nu kulør i sovsen, til den er en fin mørk nøde brun farve. Tilsæt så først maggiternen. Så karri, paprika, sukker og løgpulver, mens der konstant tilsmages. Og så salt og pepper. Husk altid først salt til sidst. Sovsen kan eventuelt sagtens rundes af med lidt fløde. Tips: Retten passer godt til frikadeller, dansk bøf osv. Den kan altså tage mange forsøg at få god. Men den bliver mega mega god, og det vil folk sige. Tykkelsen anbefaler jeg absolut ikke, at den er så tynd at den ikke fæster sig til kartofler osv. Men heller ikke så tyk som grød. Tilsæt kulør helt i starten. Så har du den rigtigr farve på sovsen at tage udgangspunkt i, når du skal finpusse smagen med krydderier. Forsøg dig frem med de forskellige krydderier til du finder den rette blanding. Men pas på, da den MEGET let blive for krydret. Men da kan den "for det meste" redes med lidt fløde. |
|
Opskriften er vist 33918 gange,
og udskrevet 293 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (25 stemmer) |
|
Kommentarer Peder - 2014-11-12 08:06:27 Den her opskrift var til rigtig god inspiration :) Brun sovs kan gøres super lækkert meget let. Hvis man bare tør vælte krydderi hylden ned i gryden... :) FTO - 2012-07-04 11:45:12 Det os godt med en dash creme fraiche istedet for fløde FTO - 2012-05-15 13:12:06 :) tusind tak :) Camilla - 2012-04-25 09:26:48 Brugte den til min svendeprøve (ernæringsassistent) Stor ros fra lærer og censer:) Julius - 2011-06-04 19:12:42 Dejlig og nem FTO - 2011-01-29 22:04:47 Ja det kunne være sjovt med kommentarer ;) :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne