Spaghetti alla putanesca
Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Yogi Indsendt : Red : |
|
|
Oliven, kapers, ansjoser og hvidløg hakkes fint uden at blande dem sammen.
Olie varmes i en gryde, og hvidløg og chili svitses kort. Hvidløgene må ikke brune, da de så bliver bitre i smagen. Tilsæt de øvrige hakkede ingredienser, og efter en kort svitsning tilsættes de flåede tomater. Sovsen simrer i 15-20 minutter. Sæt vandet til spaghettien til at koge i den tid. Vandet tilsættes 1 tsk. salt. Spaghettien koges al dente, og lige inden vandet hældes fra, tilsættes 3-4 spsk. olivenolie, og efter en kort omrøring af spaghettien, hældes vandet fra. Sovsen er samtidig simret færdig, så nu tilsættes den revne citron sammen med finthakket persille (bredbladet eller krus), og parmesanen kan enten røres med, eller det kan sættes selvstændigt på bordet. Sovsen hældes over spaghettien og omrøres inden servering. Tips: Brug evt. 1/4 tsk. sukker til at tage dåsesmagen fra tomaterne. Hvis parmesanen hældes i sovsen, kan man indskrænke sig til ca. en kopful efter temperament. Server evt. ciabatta kuvertbrød til retten. |
|
Opskriften er vist 4387 gange,
og udskrevet 68 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Yogi - 2011-01-16 22:43:43 Retten har masser af syre, så det kan nemt tage overhånd, hvis man er sparsom med f.eks. persillen, og hvis man udelader parmesan-osten. Halver evt. mængden af citronskal og kapers, eller tilsæt fløde, hvilket dog sikkert går ud over sovsens konsistens. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne