Gammeldags havregrynskugler

Gammeldags havregrynskugler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 50 stk.
SlikRet : Slik - Havregrynskugler

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : GoodKnight

Indsendt :      Red :
Gammeldags havregrynskugler, billede 4 Gammeldags havregrynskugler, billede 1 Gammeldags havregrynskugler, billede 2 Gammeldags havregrynskugler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
20 spsk. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
15 spsk. Brun rom 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
100 gram Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Tag smør ud i god tid, det skal være lidt blødt. I al sin enkelhed blandes ingredienserne i en stor skål til alt er gennemfarvet af kakaoen, og smørret har fordelt sig, vædskerne tilsættes lidt af gangen under processen.

Massen afkøles evt. lidt før der rulles ca. 1,5 - 2cm store kugler, som igen vendes i perlesukker.
Barbarerne bruger kokosmel, men det synes jeg ikke passer.

Tips:

Opbevares køligt i lufttæt kagedåse, og serveres helst kolde. Dette var julens store hit i mit bardomshjem i 60'ene - selvom der dengang kun blev brugt romessens.





karakterer:
Opskriften er vist 86835 gange,
og udskrevet 780 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16963 (4038 kcal)
KJ pr. stk. 339 (80 kcal)
Vægt ialt 1325 gram
Vægt pr. stk. 26 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1280 KJ (304 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 8.7 gram
Kulhydrat 42.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-18 09:08:46
Perlesukker er det eneste rigtige! Kokos er en dødssynd

  -   2018-02-06 15:19:49
Har lige lavet de kugler og rullede dem i kokos, da jeg ikke kan lide at knase på sukker. De er mega gode. Jeg brugte Riise Rom. Fantastisk opskrift, tak for det.

  -   2015-12-16 23:59:25
Perlesukker er kun for bedstemødre, men deruodver lyder den rigtig god.

  -   2013-12-05 20:42:34
uha ja, en fra barndommen, med stroh rom smuglet hjem fra ddr, mums de vækker minder og skal laves i stormvejret :-)

  -   2011-12-15 17:45:00
Jeg omregnede fra spsk. til dl. 1 spsk. er 15 ml, og 100 ml til 1 dl, så jeg får det til 3 dl. kaffe og 2.25 dl. rom. Dejen blev ret blød så jeg undlod den sidste dl. kaffe. Efter en nat i køleskabet blev dejen til at rulle, havde dog nemt ved at smuldre, men ellers fungerede det fint, rullede dem i perlesukker/thesukker som anbefalet. Dagen efter var sukkeret begyndt at smelte, og lå som sukkervand i bunden af bøtten, så måske der skal holdes endnu mere væde tilbage.

  -   2011-01-10 19:54:02
åh! dem kender jeg. de er vidunderlige - alle kan lide dem og perlesukkeret giver dem et elegant udseende. husk: ingen romessens. det skal være den ægte vare! som en kuriositet kan det nævnes, at det er en opskrift som i hvert fald har sine 50-60 år på bagen.