Gammeldags havregrynskugler
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : GoodKnight Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tag smør ud i god tid, det skal være lidt blødt. I al sin enkelhed blandes ingredienserne i en stor skål til alt er gennemfarvet af kakaoen, og smørret har fordelt sig, vædskerne tilsættes lidt af gangen under processen.
Massen afkøles evt. lidt før der rulles ca. 1,5 - 2cm store kugler, som igen vendes i perlesukker. Barbarerne bruger kokosmel, men det synes jeg ikke passer. Tips: Opbevares køligt i lufttæt kagedåse, og serveres helst kolde. Dette var julens store hit i mit bardomshjem i 60'ene - selvom der dengang kun blev brugt romessens. |
|
Opskriften er vist 88226 gange,
og udskrevet 784 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (30 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-12-18 09:08:46 Perlesukker er det eneste rigtige! Kokos er en dødssynd Heidi fra Ærø - 2018-02-06 15:19:49 Har lige lavet de kugler og rullede dem i kokos, da jeg ikke kan lide at knase på sukker. De er mega gode. Jeg brugte Riise Rom. Fantastisk opskrift, tak for det. Janus - 2015-12-16 23:59:25 Perlesukker er kun for bedstemødre, men deruodver lyder den rigtig god. anonym - 2013-12-05 20:42:34 uha ja, en fra barndommen, med stroh rom smuglet hjem fra ddr, mums de vækker minder og skal laves i stormvejret :-) Per - 2011-12-15 17:45:00 Jeg omregnede fra spsk. til dl. 1 spsk. er 15 ml, og 100 ml til 1 dl, så jeg får det til 3 dl. kaffe og 2.25 dl. rom. Dejen blev ret blød så jeg undlod den sidste dl. kaffe. Efter en nat i køleskabet blev dejen til at rulle, havde dog nemt ved at smuldre, men ellers fungerede det fint, rullede dem i perlesukker/thesukker som anbefalet. Dagen efter var sukkeret begyndt at smelte, og lå som sukkervand i bunden af bøtten, så måske der skal holdes endnu mere væde tilbage. hans kone - 2011-01-10 19:54:02 åh! dem kender jeg. de er vidunderlige - alle kan lide dem og perlesukkeret giver dem et elegant udseende. husk: ingen romessens. det skal være den ægte vare! som en kuriositet kan det nævnes, at det er en opskrift som i hvert fald har sine 50-60 år på bagen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne