Teboller med danskvand
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Nej/Ja Indsendt af : Lundebaby Indsendt : |
|
|
Fedtstoffet smeltes (smøret) og hældes i en skål, dansk vand tilsættes og gæren røres ud deri. Sukker, salt, æg (kun det ene) røres i. Melet slås i dejen og der gemmes lidt til at lægge ud på bordet, og så tages dejen ud på bordet og den æltes blødt, eller bliver bollerne hårde.
Dejen hæver 30 minutter. Når dejen har hævet skæres der 12 stykker ud eller hvad man synes og dem former man til boller, derefter hæver bollerne 20 minutter på bageplade med viskestykke eller serviet på. Når de har hævet i 20 minutter, skulle de meget gerne være dejlig store, og så pensles de med det sidste æg, og sættes ved 225° C i midten af ovnen i 10-12 minutters tid. Tips: Fryseegnet: Nej jeg synes ikke man skal gøre det, da jeg selv har prøvet og de blev så hårde og kedelige af det, så disse boller spises næsten efter de er blevet lavet. Ja, Altså mange smider dem i fryseren, og det gør jeg også selv, men lige dem her er ikke så gode hvis man tager dem op og optøer eller de kommer i mikro ovnen. |
|
Opskriften er vist 15193 gange,
og udskrevet 153 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne