Andesteg på nem måde
Hovedingrediens : And - And hel Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : Plet Indsendt : Red : |
|
|
Skyl anden grundig, og tør den af. Gnid derefter anden indvendig og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æbler og svesker og luk med en kødnål.
Læg anden med brystet nedad i bradepanden, og hæld vand ved. Der skal stå ca ½ cm vand i bradepanden. Sæt anden i ovnen ved 130 grader og steg den ca 3 timer. Vend anden og sæt den tilbage i ovnen for at stege den færdig i ca 1 time stadig ved 130 grader. Stegetiden varierer fra and til and afhængig af ovntype, andens størrelse og fyld. Beregn ca 80 min stegetid pr kg and. Imens anden steger koges andelår, indmad og grønt ind med ca 5 dl vand til sovs. Herefter sies det. Når anden er færdig hældes skyen fra, og anden køler af i køleskabet. Skum fedtet af skyen og gem det til senere. Bland den rene sky sammen med vand (blandingsforhold 1-1). Den fortyndede sky hældes i bunden af en bradepande. Der skal stå ½-1 cm sky i bradepanden. Bliver der sky tilovers, blandes det sammen med den afkogte sky fra andelår, indmad og grønt til sovs. Anden parteres når den er hel kold, og stykkerne lægges i bradepanden som sættes i køleskabet. Tilsæt portvin til skyen i gryden og giv sovsen et opkog. Jævn sovsen med meljævning, smag til med salt, peber og evt ribsgele. Kom evt lidt kulør ved. Gem også sovsen i køleskab. Lun det gemte andefedt og hæld lidt hen over den kolde and inden den varmes, så skindet ikke bliver tør. Sæt anden ind i en forvarmet ovn på 180 grader ca 15 min. Grill anden ved 225 grader lige inden servering. Giv sovsen et langsomt opkog ved svag varme, så den ikke brænder på. Server anden sammen med rødkål, brune og hvide kartofler samt lunede franske kartofler. Tips: Alle former for grøntsager kan anvendes, når man koger andelåret af til sovs. Man kan evt. også klippe vingespidserne af, og koge dem med. |
|
Opskriften er vist 25758 gange,
og udskrevet 372 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne