Flødekartofler med tomat

Flødekartofler med tomat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : TineM

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.kartofler
5 dl.7% Cremefine madlavningsfløde
2.5 dl.mælk (fx minimælk)
2 små ds. koncentreret tomat
1-2 ds.flåede hakkede tomater
2 fedhvidløg
 Salt
 Peber
 Chilipulver
 Paprika
 
Opskrift:
Skræl og hak kartoflerne (i skiver), og læg disse i et ovnfastfad.

Åbn dåsen med de flåede, hakkede tomater og si alt saften fra. Derefter hældes tomaterne ned i kartoflerne, nogenlunde fordelt.

Hæld fløde, mælk, koncentreret tomat, hvidløg og krydderier i en skål og røres/piskes indtil det koncentrerede tomat er jævnt fordelt. Hæld dette i fadet indtil kartoflerne er godt dækkede.

Sættes med sølvpapir over i en varm ovn, i omtrent 45 min. ved 200 grader, hvorefter sølvpapiret fjernes og flødekartoflerne får 15-20 min. ekstra.


Tips:

Smager suverænt til stegte koteletter m hvidløg, salt, peber, paprika og chili på og til stegte grøntsager fx gul og rød peber. Bon appetit!





Beskrivelse:
Se kokkens farvoritopskrift på Flødekartofler

karakterer:
Opskriften er vist 10846 gange,
og udskrevet 164 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-12 18:58:44
Fungerer også rigtig godt med at erstatte mælk og koncentreret tomat med Knors tomatsuppe, tilsætte lidt løg og ristet bacon.