Chili con Carne - the cowboy way

Chili con Carne - the cowboy way, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Husk at sætte bønner i blød dagen i
 forvejen
 
100 g.tørrede sorte bønner udblødte
100 g.tørrede pinto bønner udblødte
3-4 laurbærblade
4-500 g.oksekød i grove tern gerne fra klump
 olie til stegning
2 små hakkede løg
3 fedhakkede hvidløg
3 stilkehakkede bladselleri
2 revne gulerødder
1 spsk.stødt koriander
1.5 spsk.stødt spidskommen
100 g.tomatpuré
2 ds.hakkede tomater
4 dl.vand
25 g.mørk chokolade
2-4 spsk.chipotle chili – eller efter smag (kan erstattes af anden chilipaste)
1 rød chili hakket med kerner – eller efter smag
 salt
1-2 tsk.sukker
 
 Endvidere:
 creme fraiche
 plukket koriander
 hakket rødløg
 Tabasco
 groft brød
 
Opskrift:
hæld vandet fra bønnerne, skyl dem og kog dem hver for sig i rigeligt og usaltet vand i 50-60 minutter sammen med et par laurbærblade, eller til de er møre, men ikke udkogte.

Brun kødet i lidt olie i en stor, varm gryde. Tilsæt løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder i lidt olie i den varme gryde og lad det stege med lidt, men uden at det tager for meget farve. Tilsæt stødt koriander og spidskommen.

Lad det hele få varmen og kom tomatpuré samt hakkede tomater i. Lad det komme op at koge og tilsæt derefter vand, chokolade, chipotle og finthakket rød chili. Lad chilien simre under låg i ca. 1 - 1 1/2 time eller til kødet er mørt. Rør jævnligt så det ikke brænder fast og tjek undervejs om der mangler lidt mere vand. Tilsæt kogte bønner og lad dem varme godt igennem. Smag til med salt og sukker og evt. mere chipotle.

Servér rygende varm med cremefraiche, rødløg og koriander. Giv brød og tabasco ved siden af.






Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chili con carne

karakterer:
Opskriften er vist 27711 gange,
og udskrevet 350 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu